FINESKlik om onze app te openenOpenen

 

 

 

Dagwaarde.nl

Dagwaard.nl is onderdeel van Autotelex en levert auto-informatie aan de meeste autoverzekeraars, vergelijkingssites, sites van importeurs en autobedrijven. Zij willen met de juiste voertuig/auto-data op basis van je RDW kenteken en kilometerstand dat de juiste dagwaarde van jouw auto wordt bepaald bij bijvoorbeeld een casco verzekering, schade of total loss of bij een inruilvoorstel.

FAQ

VIN is een afkorting voor Voertuig Identificatie Nummer. Deze combinatie bestaat in de meeste gevallen (oldtimer kan afwijken) uit 17 karakters met daarin uitsluitend letters en cijfers. Het VIN staat ook wel bekend als Chassisnummer.

De Meldcode bestaat uit de laatste 4 cijfers van het VIN nummer.

De meeste verzekeringsmaatschappijen keren de dagwaarde van je auto uit als deze volledige schade heeft opgelopen. Volledige schade (Total Loss) wil zeggen dat de reparatiekosten hoger zijn dan de dagwaarde van je auto of dat de auto niet te repareren is.

Er zijn echter maatschappijen die de inruilwaarde of handelswaarde uitkeren bij een volledige schade, voor de aanschaf van een ander voertuig moet je de dagwaarde betalen. 

De inruilwaarde is de waarde die een autobedrijf of dealer geeft voor jouw auto als deze in een schadevrije, neutrale staat is en een goede staat van onderhoud heeft.

Waar kan ik een inruilwaarde voor gebruiken?

Als je een auto gaat kopen bij een autobedrijf of dealer heb je een richtlijn wat je auto ongeveer waard is als je deze inruilt op een andere auto. Vanwege het risico dat een autobedrijf of dealer hierbij loopt en de marge die het autobedrijf moet maken zal deze altijd lager zijn dan de verkoopwaarde/dagwaarde. De kans is tevens groot dat deze waarde per autobedrijf of dealer verschilt.

De dagwaarde is de waarde van jouw auto, schadevrij en in goede staat van onderhoud. Een schadevrije auto mag gebruikssporen bevatten zonder dat dit als schade wordt gezien. Afhankelijk van de leeftijd van de auto mag er best steenslag te zien zijn. De Autotelex dagwaarde is gebaseerd op de door jou opgegeven kilometerstand en altijd inclusief BTW, tenzij anders aangegeven.

Waar kan ik een dagwaarde voor gebruiken?

De dagwaarde kun je bijvoorbeeld gebruiken als waarde die je opgeeft bij het aanvragen van een autoverzekering of bij verkoop door een niet merk gebonden autobedrijf.

Waarom moet ik een kilometerstand invullen?

Om een goede waarde te kunnen afgeven hebben wij de kilometerstand nodig. Deze is van invloed omdat een auto meer waard is als de kilometerstand laag is, en minder waard is als deze hoog is. Wij noemen dit de kilometercorrectie.

Bereken hier de dagwaarde van uw auto!